Children Ministry

兒童事工

Children’s Ministry is one of the most important ministries in Chinese Church in Christ-Cupertino. Children are a heritage from God. We treasure our children. Also we know that God love children so much that hope every little ones can grow in His church – a spiritual house. So, our ministry is effectively designed to facilitate our children to grow into a mature Christian by nurturing them with God’s Word and by equipping them to serve the Lord. We focus on relationships and life application. We believe that through loving relationships, children will see God and learn how to love God with all their heart, with all their soul and with all their mind. Through practical life application, children will learn how to be a good disciple of Christ, to love one another and to know how to face the complexity of this world. We have Sunday school & Sunday Service, Awana on Friday, and specials programs during Summer Time!  Welcome all the children come to God’s Family.

兒童事工一直是我們非常重視及重要的事工之一。因為我們深知:孩子是神給我們的產業,我們珍愛我們的孩子。並且,神喜愛小孩子,希望孩子們有個溫暖的屬靈大家庭。我們的工作,就是給孩子們建立一個安全、有趣、和探索真理的場所。我們強調愛的關係與真理的踐行。我們所有的服事都是為了讓孩子們看到上帝的愛,並學習彼此相愛,以致能勇敢、智慧地面對這個複雜的世界。週日我們有兒童主日學,週五晚有AWANA活動,暑假還有特別節目安排。歡迎所有的小朋友進入到神的家中!

 

 

兒童部牧者:王潔 (jessie.wang@cciccu.org)

兒童暑期活動


Musical Theatre

兒童音樂劇

• (幼稚園到五年級)

• 6/13- 8/29

• 週五晚 7:30 – 9:30


My Happy Time

我的快樂童年

• 3-5 years old

 (三歲至五歲)

• 6/19 – 8/28

• 週五晚 7:30 – 9:30

• $60


Cooking

兒童烹飪

• 1st – 5th

(一至五年級)

• 6/19 – 8/28

• 週五晚 7:30 – 9:30

• $100


Lego Programming

樂高編程課

• K – 5th

(K-5年级)

• 6/19 – 8/28

• 週五晚 7:30 – 9:30

• $100


Art Class

藝術班

• K-2nd

(幼稚園至二年級)

• 6/19 – 8/28

• 週五晚 7:30 – 9:30

• $100


Volleyball Class

排球班

•  3rd – 5th 

(三到五年級)

• 6/20- 8/29

• 週六早上 10:00  – 11:30 

(Memorial Park)

• $100

 


Scratch Class

趣味编程

•  3rd – 5th 

(三到五年級)

• 7/12 – 8/30

• 週日下午 1:00  – 2:00

• $80

 


Science Class

• (8 到 12 歲)

• 6/15- 8/3 (except 7/6)

• 週日下午 1:00 –  2:30

(CCIC Cupertino)

Dear Parents/Guardians,

Greetings! This is our final week in the book of Genesis this quarter.

Here’s a glimpse at this week’s Bible focus—
• Session Title: A Choice
• Bible Story & Scripture Reference: Isaac Chose Kindness (Genesis 26:1-6,12-33)
• Preschoolers Text Truth: Show God’s love through your actions.
• K – 2nd Grade Text Truth: God helps us live at peace with others.
• 3rd – 5th Grade Text Truth: God helps and blesses us when we try to live at peace with others.

PARENT TIPS:
Your kids have learned so much while exploring the Bible! In our Bible story this week, your kids learned that some people were not happy that God was blessing Isaac. In fact, they were mean to Isaac! But, instead of getting angry, Isaac chose to have peace with his enemies.

Ask your kids: “What is the difference between disagreeing and arguing? What kinds of things do you argue about with others? Why do arguments start? Why is peace so important?” Ask your family to brainstorm ways to keep disagreements from becoming arguments. For example, if two people are disagreeing about what show to watch, how can they work toward a compromise? Talk about specific ways your family can reduce arguments and work toward peace with one another. Ask God to help you.

 
Check the family review questions below:
1. What did God promise Isaac, and how did God bless him?
💡 Hint: Think about Isaac’s crops, animals, and possessions.
Answer: God blessed Isaac and made him very successful. His crops grew and he had many animals and servants.
2. How did the people around Isaac react when they saw that God was blessing him?
💡 Hint: Were they happy for Isaac, or were they jealous and upset?
Answer: They became jealous and treated Isaac badly. They stopped up his wells and caused trouble for him.
3. When Isaac’s enemies argued with him over the wells, how did Isaac respond?
💡 Hint: Did Isaac fight back and insist on keeping the wells, or did he choose another way?
Answer: Isaac chose peace. He moved away and dug other wells instead of fighting with them.
4. What does it mean to live at peace with others?
💡 Hint: What can you do when you disagree with someone instead of arguing or fighting?
Answer: We can stay calm, listen to others, forgive, share, compromise, and try to solve problems peacefully.
5. Think of a time when you disagree with someone in your family. What is one thing you can do to choose peace?
💡 Hint: You could take turns, share, listen, apologize, forgive, or find a compromise.
Answer: Answers will vary. Encourage your child to think of one specific action they can take to show God’s love and work toward peace.

In HIS Service,
Jessie
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
親愛的弟兄姐妹:

主內平安!這是我們本季學習《創世記》的最後一週。

以下是我們在課堂上重點學習到的內容:
• 本週主題:一個選擇
• 《聖經》故事及經文參考:以撒選擇善良(創世記 26:1-6, 12-33)
•  3-5岁班经文真理:用你的行動表達上帝的愛。
•  K-2年级班经文真理:上帝幫助我們與人和睦相處。
•  3-5年级班经文真理:當我們努力與人和睦相處時,上帝會幫助我們並賜福給我們。

家長帶領孩子回顧內容技巧:
孩子們在探索聖經的過程中學到了很多!在本週的聖經故事中,孩子們學習到有些人因為上帝賜福給以撒而感到不高興。事實上,他們還故意欺負以撒!但是,以撒沒有生氣或報復,而是選擇與他的敵人和平相處。
可以問問孩子:「意見不同和爭吵有什麼不一樣?你和別人通常會為了什麼事情爭吵?為什麼爭吵會發生?為什麼和平相處很重要?」
邀請全家一起想一想,有哪些方法可以避免讓意見不同變成爭吵。例如,如果兩個人都想看不同的電視節目,他們可以怎麼做,才能彼此妥協、找到解決的方法?
一起討論一些具體的方法,幫助家人減少爭吵,並彼此追求和睦。也可以一起禱告,求上帝幫助我們。

請參考以下家庭聖經複習問題:
1. 上帝應許以撒什麼?上帝又是如何賜福給他的?
💡 提示: 想一想以撒的農作物、牲畜和財產。
答案: 上帝賜福給以撒,使他非常昌盛。他的農作物有豐盛的收成,也擁有許多牲畜和僕人。
2. 當以撒周圍的人看到上帝賜福給他時,他們有什麼反應?
💡 提示: 他們為以撒感到高興,還是嫉妒並且不高興?
答案: 他們嫉妒以撒,並且欺負他。他們把以撒的井塞住,還不斷找他的麻煩。
3. 當以撒的敵人因為水井與他爭吵時,以撒是怎麼回應的?
💡 提示: 以撒有沒有反擊,堅持要保留那些井?還是選擇了另一種方式?
答案: 以撒選擇和平。他離開那裡,另外挖井,而不是和他們爭鬥。
4. 與人和睦相處是什麼意思?
💡 提示: 當你和別人意見不同時,你可以做什麼,而不是爭吵或打架?
答案: 我們可以保持冷靜、聆聽別人、彼此饒恕、學習分享、互相妥協,並努力用和平的方式解決問題。
5. 想一想,你最近有沒有和家人意見不同的時候?你可以做什麼來選擇和平?
💡 提示: 你可以輪流、分享、聆聽、道歉、饒恕,或一起找出彼此都可以接受的解決方法。
答案: 答案不拘。鼓勵孩子想出一個具體的行動,讓他們可以用實際行動表達上帝的愛,並努力與人和睦相處。

In HIS Service,
Jessie
 

Sunday Program

年龄 时间 內容 地點
0-2 years old 9:30am - 12:00pm Free Play (Babysitter) Nursery
3-5 years old 9:30am - 12:00pm Free Play, Craft, Bible Story, Worship & Hymns, Snack and more... Room 109
1st - 3rd graders 9:30am - 10:45am Free Play, Craft, Bible Story, and Snack Room 144B
4th - 5th graders 9:30am - 10:45am Bible Lessons, and Snack Room 143
1st - 5th graders 11:00am - 12:00pm Children's Service (Worship Hymn and Sermon) Wonderland